Home

Achtergrond 416 x bekeken

Verburg: aanpassen natuurgrens voor boer mag

Met het verleggen van de grens van het natuurgebied De Wieden-Weerribben ten behoeve van uitbreidende boeren is niets mis.

Dat zei landbouwminister Gerda Verburg dinsdag in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van Esther Ouwehand (PvdD).

Onlangs kreeg een melkveehouder uit Wanneperveen telefoon van Verburg die hem mededeelde dat hij zijn bedrijf alsnog kan verplaatsen en uitbreiden. Lange tijd was dit onmogelijk vanwege het nabijgelegen Natura 2000-gebied. Door het verleggen van de grens van dat gebied kunnen de plannen van de boer alsnog doorgang vinden.

Ouwehand vindt dat de minister daarmee in verkiezingstijd cadeautjes uitdeelt. Bovendien is Verburg vergeten het parlement op de hoogte te brengen. Dat laatste gaf de minister toe en zij beloofde ’nog voor het donker wordt’ een brief over de kwestie te sturen. CDA en VVD zijn blij met de stap van Verburg. "Eindelijk gaat deze minister het snappen", zei liberaal Janneke Snijder.

Overigens is de aanpassing nog niet van kracht. Dat gebeurt bij de definitieve aanwijzing van de Natura 2000-gebieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.