Home

Achtergrond

Verandering in aanbod bolbloemen komende weken

In de komende weken zal het aanbod bolbloemen op de bloemenveilingen snel veranderen.

De tulpen-, narcissen- en hyacintenaanvoer zal zienderogen slinken en dat kan voor de prijsvorming wel eens gunstig uitpakken. Al is het wel zo dat er vorige seizoen sprake was van een grote bollenoogst en nog niet alle bloemen op de markt zijn gebracht.

De grote Duitse supermarkten gaan ook deze week flink met inkopen door en ook in Engeland heeft een aantal retailers mooie tulpenprogramma’s tot aan Moederdag. Maar een goede of slechte prijs kent juist in deze periode een wankel evenwicht in relatie tot het aanbod. Een extra vraagimpuls is hard nodig, want de prijsdip na Pasen was aanzienlijk bij de tulpen, lelies en narcissen. Bij andere producten viel de prijs mee of werden ze juist duurder. Dat heeft alles te maken met de omschakeling van de inkooppatronen van de voorjaarsbloeiers naar het zomerbollenassortiment.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.