Home

Achtergrond 4 reacties

Veerman vindt afschaffen waterschappen dom

Het afschaffen van waterschappen "is het domste wat je kan doen".

Die kritiek heeft voormalig landbouwminister Cees Veerman (CDA) op de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. "Zelfs bij het CDA is dit in het programma terug vinden", schimpte Veerman dinsdagavond in Huissen (Gld.) waar hij massaal opgekomen leden toesprak van regionale Rabobanken. "Ik ben hier niet in gekend, dat snapt u wel".

Volgens Veerman zijn waterschappen bijzonder waardevol omdat zij beschikken over een eigen bestuur en eigen geldstromen, los van de waan de dag. "Ik moet me niet voorstellen dat kosten voor waterkering en voor schoolboeken tegen elkaar worden afgewogen". Veerman zei dat Nederland lichtvaardig belangrijke instituten dreigt af te schaffen waarnaar in het buitenland met afgunst wordt gekeken. Waarom het CDA zich schaart onder de politieke partijen die van de waterschappen af willen kon hij na afloop van zijn toespraak niet verklaren.

Politici beloven teveel

Veerman ging uitvoerig in op het bestaande ongenoegen van de bevolking over de politiek. Zijn verklaring daarvoor was simpel: "Politici beloven meer dan ze kunnen waarmaken. In politieke debatten wordt om de hete brij heen gedraaid. De mensen hebben dat door, want die zijn niet dom. Politici moeten dienstbaar zijn en verder niks".

Volgens Veerman zijn veel politici afhankelijk van hun baan, die hen verhindert te zeggen waar het op staat. Ze willen hun baan zo lang mogelijk vasthouden. Daarom is hijzelf er na een periode van ministerschap weer mee gestopt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  Het CDA wordt momenteel aangevoerd door Wilders. Dat is de reden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De switch die Veerman gemaakt heeft van Landbouw naar natuurmonumenten heeft het vertrouwen in de overheid ook geen goed gedaan

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Onzin Rien, de waterschappen zijn veredelde milieuclubs geworden en dat wordt vnl betaald met boerengeld. Er zijn een hoop zaken (de meeste zelfs) die niets met veiligheid van doen hebben, maar die wel bakken geld kosten.

 • no-profile-image

  rien

  Veerman heeft gelijk. We wonen tot 6 meter onder de zeespiegel en de waterschappen waarborgen onze veiligheid. De eigen heffing wordt dan ook uitsluitend besteed aan deze taak. De waterschappen zijn relatief goedkoop: er werkt maar 1% van alle ambtenaren en de kosten zijn nog geen 10% van de provinciale kosten. Opheffing levert nauwelijks iets op maar we marchanderen met veiligheid: zo van: dit jaar maar eens geen onderhoud aan de waterkering maar wel een nieuw sportveld!

Of registreer je om te kunnen reageren.