Home

Achtergrond 224 x bekeken 1 reactie

"Veel zout in groente uit blik en pot"

Wie moet oppassen met zout, kan beter geen groente eten uit blik en pot eten.

Dat meldde de Consumentenbond vandaag op basis van een eigen onderzoek. Te veel zout is ongunstig voor de bloeddruk. De Consumentenbond onderzocht met financiële steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit negen van de populairste soorten verwerkte groente uit de diepvries en conserven uit de schappen van Nederlandse supermarkten.

Alle geteste groente in blik en pot bevatten meer zout dan de bovengrens die het Voedingscentrum hanteert. Diepvriesgroente en verse groente zijn in dat opzicht beter, aldus de Consumentenbond.

Los hiervan bleek uit het onderzoek dat groente uit blik, pot en diepvries niet wezenlijk onderdoen voor verse groete. De verschillen in hoeveelheden vitaminen en mineralen zijn heel klein en in enkele gevallen kwam de diepvriesvariant beter uit de bus dan de verse. Zo scoorden zowel diepvriesdoperwtjes als diepgevroren spruitjes iets beter dan verse doperwten en spruiten, aldus de Consumentenbond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    paul

    zit er nog verschil in de merken, of is het algemeen teveel zout.

Of registreer je om te kunnen reageren.