Home

Achtergrond 248 x bekeken 2 reacties

Van Heugten: compartimentering per provincie

Ruud van Heugten, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening in de provincie Noord-Brabant, is voor de herinvoering van een compartimenteringsregeling per provincie voor de handel in dierrechten.

Dit zegt hij in een gesprek met het Agrarisch Dagblad. Tijdens het debat over de intensieve veehouderij naar aanleiding van het burgerinitiatief, bleek al dat van Heugten voor herinvoering is. Hij geeft nu voor het eerst aan dat dat per provincie zou moeten gebeuren.

Van Heugten ziet niets in een centralisatie van het reconstructiebeleid, waarbij de verantwoordelijkheid geheel in Den Haag wordt gelegd. De reconstructie is het beste gebaat bij een regionale regie in een minder hyperige omgeving dan Den Haag, aldus Van Heugten.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rotjeknor

  Decentralisatie is een mislukking aan het worden op deze manier. De slaapkoppen in de provincie hebben toch volop zeggenschap gehad in de totstandkoming van de Reconstructie. Daar is jaaaren over gedaan en nu moet de handel weer opnieuw bekeken worden, omdat iedereen het erover eens is dat we de intensieve veehouderij maar definitief uit Nederland moeten pesten. En dat alleen maar om de reden dat iedereen roept, maar in mijn tuin geen grootschalig landbouwbedrijf met intensief gehouden dieren. Je zou er eens ziek van worden. Nou veel succes dan met straks een melkveebedrijf met 500 melkkoeien voor de deur.

 • no-profile-image

  bekrompen

  Wel lekker eerlijk, je moet als varkenshouder je varkens verkopen aan een slachterij die in heel europa mag inkopen, maar als wij moeten inkopen mogen we het alleen in onze eigen provincie, lekker met twee maten meten.
  Daarbij mogen melkveehouders toch ook een melkquotum buiten hun eigen provincie kopen (wat overigens niks meer als normaal is)??

Of registreer je om te kunnen reageren.