Home

Achtergrond 408 x bekeken

Van Heugten: compartimentering per provincie

Ruud van Heugten, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening in de provincie Noord-Brabant, is voor de herinvoering van een compartimenteringsregeling per provincie voor de handel in dierrechten.

Tijdens het debat over de intensieve veehouderij naar aanleiding van het burgerinitiatief, bleek al dat van Heugten voor herinvoering was. Hij geeft nu voor het eerst aan dat dat per provincie zou moeten gebeuren.

Van Heugten ziet niets in een centralisatie van het reconstructiebeleid, waarbij de verantwoordelijkheid geheel in Den Haag wordt gelegd. De reconstructie is het best gebaat bij een regionale regie in een minder hyperige omgeving dan Den Haag, aldus Van Heugten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.