Home

Achtergrond 205 x bekeken

Utrecht slaat waterputten in bos tegen brand

De provincie Utrecht slaat 45 waterputten op de Utrechtse Heuvelrug om eventuele bosbranden beter te kunnen bestrijden. Dat meldde de provincie vandaag.

De putten zijn nodig om snel over grote hoeveelheden grondwater te kunnen beschikken als bluswater voor de brandweer. Bij enkele bosbranden in het gebied in de afgelopen jaren is gebleken dat de bluswatervoorzieningen niet toereikend waren. "Nu zijn alleen aan de rand van het natuurgebied, dus in het bebouwde deel, waterputten aanwezig. Voor het blussen van een bosbrand reed de brandweer daardoor vaak meerdere keren heen en weer'', aldus een woordvoerster.

In 2003 was er een grote brand in natuurgebied Bornia bij Driebergen. De brandweer had toen veel moeite om met grote tankwagens bij de vuurhaarden te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.