Home

Achtergrond 165 x bekeken

Utrecht investeert in groen en sociaal

De gemeente Utrecht moet een groene, sociale stad worden waarin fiets en openbaar vervoer centraal staan.

Dat staat in het collegeakkoord dat de nieuwe coalitiepartijen GroenLinks, D66 en PvdA vandaag presenteerden. Utrecht is de eerste van de vier grote steden waar een akkoord is bereikt.

De partijen kiezen ervoor veel te investeren in een groot aantal onderwerpen, zoals duurzaamheid, onderwijs en sport. Volgens beoogd wethouder Mirjam de Rijk van Financiën komt dit neer op zo'n 20 miljoen per jaar.

De bezuinigingen denkt het nieuwe college vooral te kunnen halen uit de eigen organisatie. Vijftien procent minder managementpersoneel en externe inhuur zouden op termijn 50 miljoen euro per jaar kunnen opleveren. "We beginnen bij onszelf en kiezen ook voor één wethouder minder'', aldus fractievoorzitster Marry Mos van GroenLinks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.