Home

Achtergrond

Uitzending De Vries over Koos H. gaat door

SBS6 zendt zondagavond een derde deel van een serie over meervoudig moordenaar Koos H. uit.

Dat heeft de zender vandaag meegedeeld.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de uitzending ook aangekondigd op zijn website. Vandaag bepaalde de rechter in een kort geding dat De Vries de heimelijk gemaakte opnames van Koos H. niet mag uitzenden.

De advocaten van Koos H. hadden de rechter andermaal ingeschakeld om uitzending te voorkomen. De rechter bepaalde vandaag dat de dwangsom voor Peter R. de Vries 500.000 euro bedraagt. Producent Endemol en SBS6 moeten bij overtreding eveneens 500.000 euro betalen. Een woordvoerder van Endemol Nederland noemde dat een "teleurstellend'' vonnis. SBS6 liet weten dat de uitzending doorgaat, maar dat nog niet duidelijk is in welke vorm precies.

"Natuurlijk is er zondag uitzending'', meldt De Vries. "We hebben nog even de tijd om dat in orde te maken, maar vast staat dat we een extra lange reportage zullen uitzenden waarin alle onthullingen aan bod komen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.