Home

Achtergrond 360 x bekeken

USDA: wintertarwe in VS staat er goed voor

De wintertarwe in de VS staat er goed voor.

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) is de conditie van het gewas direct na de winter het beste van de laatste vijf jaar.
Het USDA heeft de eerste beoordeling van de wintertarwe gepubliceerd. Van de wintertarwe staat 65 procent er goed of zelfs uitstekend voor. Dat is de hoogste score sinds 2005. Vorig jaar scoorde 43 procent van de percelen wintertarwe in de VS een goed of uitstekend voor de stand van het gewas. In 2005 lag de score op 68 procent.

In de staat Kansas wordt de meeste wintertarwe in de VS geteeld. Daar scoort 69 procent van de percelen goed of uitstekend. Dat was vorig jaar 39 procent. In Texas steeg de score van 12 procent vorig jaar als gevolg van droogte naar 60 procent dit jaar.

De goede stand van de wintertarwe is opmerkelijk omdat het vorig najaar erg veel heeft geregend in veel staten in de VS. Daardoor is 13 procent minder wintertarwe gezaaid dan in de herfst van 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.