Home

Achtergrond

Twijfel omtrent prijsstijging kunstmest

Analisten twijfelen of kunstmestproducenten hun afzetprijzen de komende tijd flink kunnen verhogen.

De adviseurs van de beleggingswereld reageren daarmee op de sterk tegenvallende vooruitzichten die kunstmestproducent CF Industries bekendmaakte voor het eerste kwartaal.

CF rekent op een daling van 6 procent in het afzetvolume en een omzetdaling van 26 procent over het eerste kwartaal. Daarmee blijven de resultaten flink achter bij de verwachtingen van analisten. Het gevolg hiervan is dat de adviezen voor de hele kunstmestindustrie naar beneden worden bijgesteld.

Het Zwitserse Syngenta presteerde in het eerste kwartaal ook minder dan verwacht, maar zag zijn beurskoers vanochtend toch 2,8 procent stijgen. De koers veerde op omdat de vooruitzichten voor heel 2010 beter zijn geworden als gevolg van lagere grondstofkosten voor Syngenta.

Vleesconcern Tyson Foods blijft winnen op de beurs, omdat beleggers uitgaan van hogere winstmarges als gevolg van stijgende afzetprijzen voor pluimveevlees en dalende voerkosten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.