Home

Achtergrond 156 x bekeken

Tweelingbroer identificeert lichaam Kaczynski

Jaroslaw Kaczynski is in het West-Russische Smolensk aangekomen en heeft daar het lichaam van zijn tweelingbroer Lech Kaczynski, de Poolse president, en diens vrouw Maria geïdentificeerd.

Dat heeft een Pools parlementslid laten weten, berichtte het Russische persbureau Ria Novosti zondag. Eerder had Kaczynski laten weten ,,kapot'' te zijn van de dood van zijn broer, die zaterdag verongelukte. Hij zei dat hij probeert "dapper'' te blijven. Jaroslaw is de voorzitter van de PiS, de belangrijkste oppositiepartij in Polen.

Het stoffelijk overschot van de president wordt volgens een lokale functionaris van Smolensk naar Warschau overgebracht. De lichamen van de overige 96 omgekomen inzittenden van het neergestorte presidentiële vliegtuig worden eerst naar Moskou vervoerd, waar familieleden hen kunnen ïdentificeren. In de Russische hoofdstad zijn 450 hotelkamers gereserveerd voor de opvang van verwanten van de slachtoffers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.