Home

Achtergrond 209 x bekeken

Tulpen spaarzaam in keuringszaal

Er zijn deze week weinig tulpen te bezichtigen in de keuringszaal.

Paul van Bentem is echter wel van de partij met onder andere de gele, donker gestreepte korte pottulp Tulipa 'Ravanna' en de grotere, dieproze T. 'Pretty Love'. Tulpen ook in de inzending van Cees Breed, waaronder enkele oudjes zoals de enkel vroege rode tulp 'Brilliant Star' (1906) de triumphtulp 'Jacques Fath' (1954) en de dubbele vroege tulp 'Arie Alkemade’s Memory' uit 1959.

In de stand van Breed bevindt zich nog een aantal bijzonderheden zoals een forse Veiltheimia virdiflora, diverse cultivars van Anemone nemerosa de witte Ipheion 'Albert Castillo', Anemone zanumculoides en de forse bloemen van Scilla peruviana alba. Fraai doch niet zo bekend is Hermodactylus tuberosus ('Widow Iris' genoemd in Engeland) die door J. Kuiper werd aangedragen. Deze plant werd reeds in 1597 ontdekt, is winterhard maar heeft zon en een goed doorlatende grond nodig om zich goed te ontwikkelen. De bloemen zijn groenachtig maar de punten donkerbruin.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.