Home

Achtergrond 195 x bekeken

Tornado maakt slachtoffers in Mississippi

Een tornado heeft gisteren dood en verderf gezaaid in de Amerikaanse staat Mississippi.

Zeker zeven mensen kwamen om het leven in drie districten in het midden van de zuidelijke staat. De autoriteiten sluiten niet uit dat het dodental nog naar boven moet worden bijgesteld, aangezien veel woningen en andere panden zwaar zijn beschadigd door de zware windhoos, die ruim anderhalve kilometer breed is.

Volgens de nieuwszender CNN zouden alleen in het dorp Yazoo, in de omgeving van de hoofdstad Jackson, al twintig tot dertig huizen zijn verwoest tijdens het natuurgeweld. Zeker drie mensen vonden hier de dood. In grote delen van Mississippi viel de stroomvoorziening uit.

De bevolking in de staten Mississippi, Arkansas, Louisiana, Alabama, Kentucky, Georgia, Tennessee, Ohio, Illinois en Indiana is gewaarschuwd voor het noodweer in de middag en avond, met hevige slagregens, sneeuw en onweer. Meerdere tornado's houden huis in de centrale en zuidelijke staten, die vaker worden geteisterd door dit natuurfenomeen. De autoriteiten spreken van een bijzonder gevaarlijke situatie.

In diverse steden en dorpen zijn opvangcentra ingericht voor mensen die dakloos zijn geraakt tijdens het noodweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.