Home

Achtergrond 148 x bekeken

Tiende van de kinderen sociaal uitgesloten

Bijna honderdduizend Nederlandse kinderen (4 procent van het totaal) zitten niet bij een vereniging, worden vrijwel nooit meegenomen op een uitstapje, gaan niet jaarlijks op vakantie en komen nauwelijks bij vriendjes over de vloer.

Dat meldde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), die woensdag een onderzoek publiceerde over sociale uitsluiting van kinderen van vijf tot zeventien jaar.

Uit het onderzoek onder 2200 kinderen en hun ouders komt naar voren dat honderdduizenden jongeren in meer of mindere mate sociaal of materieel zijn achtergesteld. Wanneer ook lichtere gevallen worden meegenomen, is in 11 procent van de gevallen sprake van sociale uitsluiting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.