Home

Achtergrond 351 x bekeken

Terror Jaap leegt gierton bij Albert Verlinde

Voor de opnamen van een televisieprogramma heeft ’Terror Jaap’ (winnaar van tv-programma De Gouden Kooi in 2008) vanochtend enkele tientallen liters mest geloosd bij de woning van showbizzjournalist Albert Verlinde in Cromvoirt.

Woordvoerders van de Brabantse politie en de gemeente Vught hebben dat gemeld. Agenten en milieuambtenaren zijn ter plaatste geweest. Volgens de gemeente waren Terror Jaap, een productieleider en een cameraploeg bij de woning. Ze hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat ze zijn uitgedaagd en in opdracht van televisiepresentator Robert Jensen hebben gehandeld. Het was niet de afspraak dat ook echt gier geloosd zou worden. Wie de mestkraan heeft opengedraaid en of dat met opzet is gebeurd, is niet precies duidelijk.

Met tuinslangen is de mest weggespoten. Vermoedelijk is de mest in het riool bij het schone regenwater gekomen. De gemeente onderzoekt of er schade is en wil alle kosten die zijn gemaakt en nog worden gemaakt op de daders verhalen, kondigde de woordvoerder aan.

Verlinde en zijn partner Onno Hoes waren niet thuis toen het gebeurde. Hoes vertelde woensdag desgevraagd dat Jaap vroeg in de ochtend aan de deur stond met een ontbijtje omdat hij iets met Verlinde wilde uitpraten. Verlinde had daar geen behoefte aan. Wat er is gebeurd nadat zij thuis waren vertrokken, was Hoes nog niet bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.