Home

Achtergrond 194 x bekeken

TenCate levert vlamvertragend weefsel mariniers VS

Textielbedrijf TenCate gaat speciale weefsels leveren voor de productie van 180.000 vlamvertragende shirts voor het Amerikaanse Korps Mariniers.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden. Het gaat om het zogeheten Defender M-weefsel, dat TenCate vanaf 2007 al leverde aan diverse programma's van het Amerikaanse leger om grondtroepen beter te beschermen in oorlogsgebieden als Afghanistan.

Het nieuwe shirt voor de mariniers heet officieel inclement weather combat shirt (ICWS) en biedt de troepen naast de vlamvertragende werking nog meer voordelen. ,,Het vlamvertragende ICWS is ontworpen om bij koude weersomstandigheden extra bescherming te bieden tegen wind en regen'', aldus Nick Pence van TenCate Defense & Tactical.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.