Home

Achtergrond

Tegenvallers op begroting naar 3 miljard euro

De tegenvallers op de verschillende departementen lopen op in de richting van 3 miljard euro, melden bronnen in Den Haag.

Begin vorige maand stond de teller nog op 2,5 miljard euro. Minister Jan Kees de Jager van Financiën is al weken bezig om met de verschillende ministers te bespreken hoe ze de problemen op hun begroting gaan oplossen. Er zijn ook meevallers, in totaal zo'n 500 miljoen euro.

Een woordvoerster van De Jager wil geen bedragen noemen, maar stelt dat de onderhandelingen in de eindfase zitten en dat de problemen op een aantal ministeries zijn weggewerkt.

De tegenvallers zijn structureel en zitten vooral in de zorg en bij de kinderopvang. Het kabinet sprak eerder af zich te houden aan de begrotingsafspraken, die inhouden dat overschrijdingen in principe op de eigen departementale begroting moeten worden gerepareerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.