Home

Achtergrond 202 x bekeken

Te veel herten op de Veluwe

Op de Veluwe zijn te veel edelherten. In plaats van de gewenste 1.660 dieren grazen er dit voorjaar zeker 2.150.

Dat aantal loopt in de zomer op naar meer dan 2600 stuks. Dat stelt de Wildbeheereenheid Veluwe. De faunabeheerders zijn bezig met tellingen. Nu al blijkt dat het aantal edelherten sinds 2000 stijgt. Het door de provincie Gelderland vastgestelde afschot wordt steeds niet gehaald. ”We blijven steeds steken op driekwart van het afschot. Door het toerisme op de Veluwe en oefeningen van Defensie op militaire terreinen kunnen we niet altijd jagen”, zegt Gerrit Jan Spek van de Wildbeheereenheid.

De herten veroorzaken gevaarlijke toestanden op wegen en brengen schade toe aan gewassen. Als de tellingen zijn voltooid, wordt een nieuw gewenst afschot vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.