Home

Achtergrond

Taskforce ziet geen groei meer voor biologisch ei

De biologische eiersector zit aan het plafond.

Gezien de schaarste aan biologische eieren en de vraag vanuit Duitsland zijn er geen mogelijkheden het marktaandeel nog uit te breiden. Dat constateert de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw in de Biomonitor, die morgen verschijnt.

De omzet van biologische eieren bedroeg in 2009 18,1 miljoen euro. Ten opzichte van 2008 is de omzet in biologische eieren met 20 procent gestegen. Het marktaandeel steeg in 2009 naar 7,6 procent. Dat is één procentpunt meer dan in 2008.

Het overgrote deel van de biologische eieren wordt via supermarkten verkocht. In supermarkten wordt 78 procent van de eieren verkocht en in natuurvoedingswinkels 14 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.