Home

Achtergrond

TFA-kweker op klok FloraHolland

Bloemenveiling FloraHolland start volgende week dinsdag met de integratie van de virtuele veiling Tele Flower Auction (TFA).

De eerste bloemen van TFA-kwekers worden geveild op de exportvestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Daardoor verdwijnt het veil- en distributieproces in Amstelveen. Met de integratie van de veilingactiviteiten van TFA in FloraHolland wil het bedrijf kopers een verdere concentratie van het aanbod bieden, via een uniform geharmoniseerd systeem. De veiling bindt nu ook Afrikaanse en Nederlandse kwekers van rozen aan het assortiment.

Zeventien aanvoerders van TFA sluiten zich aan op de virtuele kloksystemen van FloraHolland en maken gebruik van de diensten van FloraHolland Connect. Zo wil de veiling de concentratie van koopkracht versterken. Om de integratie succesvol te laten verlopen zijn op de huidige locatie van TFA in Amstelveen enkele aanpassingen nodig, onder andere op het gebied van logistieke en ICT. De klok draait bij TFA op vrijdag 2 april voor het laatst. Het veil- en distributiesysteem in Amstelveen wordt daarmee overbodig. De verwerking van de bloemen blijft voorlopig wel gestationeerd in Amstelveen.

Zodra deze zomer de inrichting van de nieuwe FloraHolland-afdeling TFA Import Handling gereed is, verhuist de importverwerking van Amstelveen naar een locatie binnen FloraHolland Aalsmeer. Voorafgaand aan de introductie van een nieuwe groep FloraHolland-aanvoerders kan de handel kennismaken met hun producten tijdens speciale roadshows. Tegelijk met de integratie van TFA-aanvoer op de klok wordt vanaf april ook de ICT en logistiek en een aantal zaken aangepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.