Home

Achtergrond

Sweet Sensation voldoet aan verwachting

Telers van het nieuwe perenras Sweet Sensation krijgen dit jaar een bruto uitbetaalprijs van € 1,36 voor de maatsorteringen 70-75, 75-80 en 80-85.

De brutoprijs geldt voor klasse I-product inclusief aftrek van sorteer-, koel- en afzetkosten.

The Greenery en licentiehouder New Sensations zijn tevreden met het resultaat, temeer omdat ook nieuwe rassen de prijsdruk voelen die gangbare rassen parten speelt. De afzetorganisatie mikte met Sweet Sensation op een prijs tussen de € 1,20 en € 1,50.

De prijzen van de kleinere en grovere maatsorteringen varieren van 96 cent (maat 65-70) en 75 cent (maat 90-95). New Sensations en The Greenery stellen dat het in de teeltbegeleiding belangrijk is om een zo hoog mogelijke productie hoofdmaten te realiseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.