Home

Achtergrond 259 x bekeken

Suikerprijzen stijgen weer na forse dalingen

De suikerprijzen stijgen weer na de dalingen van de afgelopen maanden.

De prijs van witsuiker op de Londense termijnmarkt staat weer boven de 500 dollar per ton (369 euro). In New York noteerde het termijncontract voor ruwe suiker woensdagavond 17,53 dollarcent per pound (288 euro per ton). Dat is in korte tijd een stijging van ruim 8 procent.

Analisten schrijven de stijging toe aan de vraag vanuit importerende landen. ”Sinds begin dit jaar zijn de suikerprijzen fors gedaald omdat Brazilië veel suiker oogstte. Nu is het weer aantrekkelijk om suiker te kopen”, zegt analist Bruno Lima van handelsbedrijf FC Stone tegen persbureau Bloomberg.

De International Sugar Organization verwacht tot september een tekort op de internationale suikermarkt van 8 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.