Home

Achtergrond 148 x bekeken

Sudanezen mogen tot en met donderdag stemmen

Inwoners van Sudan krijgen twee dagen langer de tijd om hun stem uit te brengen tijdens de verkiezingen die sinds zondag worden gehouden in het grootste land van Afrika.

Dat heeft de secretaris-generaal van de nationale kiescommissie vandaag bekendgemaakt.

De stembusgang begon zondag en zou dinsdag afgerond moeten zijn. Nu wordt dat donderdag. De kiescommissie heeft dat besluit genomen in verband met logistieke problemen die sinds zondag de kop opstaken.

De bevolking van Sudan kan een nieuwe president kiezen, een nationaal en lokaal parlement en lokale bestuurders. Het gaat om de eerste stembusgang in 24 jaar in het land, dat circa zestig keer zo groot is als Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.