Home

Achtergrond 194 x bekeken

Studenten rijden naar Mongolië op frituurvet

Twee studenten van de Universiteit Twente doen mee aan de Mongolia Charity Rally, een race van ruim 17.000 kilometer van Londen naar Ulaanbaatar.

Zij willen de tocht, die voert langs de poolcirkel en over het Oeral-gebergte, volbrengen met een auto die rijdt op een brandstof die zij zelf brouwen van gebruikt frituurvet.

Dat maakte de Universiteit Twente donderdag bekend. De twee studenten maken hun eigen biodiesel met behulp van een reactor die een van hen daarvoor zelf heeft ontworpen. Het benodigde frituurvet hopen zij te kunnen krijgen bij de restaurants en cafetaria's die zij onderweg aandoen.
Het frituurvet zal naar verwachting niet het grootste probleem zijn. Lastiger is het om aan methanol te komen, denken de studenten. Die stof is giftig en niet zomaar overal te krijgen. Daarom willen zij contact leggen met universiteiten die een chemische faculteit hebben.

De studenten willen voor vertrek zo veel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel en verkopen bovendien na afloop van de rally hun auto. Zij rekenen op een totale opbrengst van zeker 10.000 euro. Die gaat naar de hulporganisaties Save the Children en Solid Care for Sustainable Development.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.