Home

Achtergrond 162 x bekeken

Stork houdt stand in crisisjaar 2009

Industrieel toeleverancier Stork heeft in 2009 goed het hoofd kunnen bieden aan de economische tegenwind.

De omzet en de winst daalden, maar de orderontvangst nam toe. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.

De omzet ging met 8 procent omlaag tot 1,62 miljard euro vergeleken met 2008. De operationele winst van de technische dienstverlener en het moederbedrijf van Fokker Aerospace kwam uit op 147 miljoen euro tegen 175 miljoen euro een jaar eerder. De orderontvangst steeg met 5 procent tot 1,37 miljard euro.

Om de crisis te weerstaan, schrapte het bedrijf meer dan duizend banen. Door de recessie nam de vraag naar technische diensten af. Bij Fokker Aerospace werd echter geprofiteerd van nieuwe contracten van vliegtuigbouwers Airbus en Bombardier. Ook werden met Lockheed Martin contracten getekend om onderdelen te maken voor het gevechtstoestel JSF.

Stork is voorzichtig over de verwachtingen en geeft geen concrete prognoses voor 2010. Het bedrijf verwacht wel te kunnen profiteren van de aantrekkende economie dankzij de maatregelen die in 2009 werden genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.