Home

Achtergrond

Stichting krijgt vaker melding loverboys

Bij de particuliere stichting Stop Loverboys komen steeds meer meldingen binnen over loverboypraktijken.

Volgens oprichtster Anita de Wit telde de stichting vorig jaar tien tot vijftien meldingen per week, nu komen dergelijke aantallen dagelijks binnen. Dat zei De Wit vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in het dagblad Sp!ts.

De Wit is moeder van een slachtoffer van loverboys. Ze richtte drie jaar geleden de stichting en de bijbehorende website op. "Onze drempel is laag. De meiden durven bij ons te melden wat ze is overkomen. Maar ook ouders, vrienden en mensen die getuige zijn van de praktijken weten de stichting te vinden'', aldus De Wit. De meldingen komen binnen via de website, via een speciaal telefoonnummer of via het e-mail- en chatprogramma msn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.