Home

Achtergrond

Sterke groei bedrijfsresultaat CSM

Leverancier van bakkerij-ingrediënten en producent van melkzuur CSM heeft het bedrijfsresultaat in de eerste drie maanden van het jaar verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder.

Dat bleek uit de woensdag voorbeurs gepubliceerde eerstekwartaalcijfers.

De omzet kwam in de eerste drie maanden uit op 644,1 miljoen euro. Dat is fors hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten die rekenden op inkomsten van 628 miljoen euro. Vorig jaar kwam de omzet uit op 636,1 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 40,5 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder toen CSM een bedrijfsresultaat van 20,1 miljoen euro had. Het behaalde resultaat ligt ook hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten (34 miljoen euro).

CSM onthield zich van het uitspreken van een verwachting. ”Ook al ben ik erg tevreden om deze sterke verbetering ten opzichte van een jaar eerder bekend te maken, moeten we er rekening mee houden dat het eerste kwartaal van 2009 erg zwak was”, aldus topman Gerard Hoetmer in het persbericht.

De onderneming ziet nog geen permanent herstel van de markten, maar zei wel ”een sterke verbetering van het bedrijfsresultaat (ebita) in het tweede kwartaal ten opzicht van een jaar eerder” te verwachten.

De bakkerij-ingrediëntendivisie was goed voor een omzet van 547,1 miljoen euro, 3,1 miljoen euro minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bij deze divisie steeg van 22,5 naar 32,7 miljoen euro.

Purac, de divisie voor melkzuur had een omzet van 97 miljoen euro tegen 85,9 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat verviervoudigde van 3,5 naar 14,8 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.