Home

Achtergrond 170 x bekeken

'Steeds meer winkels open op Koninginnedag'

Veel supermarkten zijn gewoon open op Koninginnedag, maar toch is er een kleine kans dat de klant voor een gesloten deur komt.

"Koninginnedag, vrijdag, en Bevrijdingsdag (volgende week donderdag), zijn wettelijk gezien gewone winkeldagen. Dat houdt in dat de winkels dus gewoon van zes uur 's morgens tot tien uur 's avonds open mogen zijn. De laatste jaren zien we steeds meer dat de winkels op Koninginnedag de deuren openhouden'', zegt een woordvoerder van Detailhandel Nederland.

Een woordvoerster van Albert Heijn zegt dat bijna alle winkels van deze keten gewoon open zijn, maar dat kan van plaats tot plaats verschillen. Winkels kunnen dicht blijven omdat de gemeente dat nodig acht in verband met festiviteiten, maar het komt ook voor dat in bijvoorbeeld kleinere plaatsen winkels eerder sluiten dan in de stad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.