Home

Achtergrond

Steeds meer ruimte voor teelt van hennep

Dun Agro, het hennepverwerkingsbedrijf van Albert Dun, heeft voor dit seizoen 100 hectare meer gecontracteerd dan vorig jaar. Hij komt hiermee op 500 hectare hennep. ”De afzet groeit”, legt Dun uit. ”We kiezen ervoor om voorzichtig stap voor stap te groeien.”

Ook HempFlax heeft dit seizoen meer vezelhennep gecontracteerd; 1.008 hectare. Vorig jaar oogstte HempFlax, ook gevestigd in Oude Pekela, 780 hectare hennep. Hiervan was 260 hectare op Duitse bodem geteeld.

De groei binnen dit bedrijf heeft ook te maken met verwachtte groei van de afzet van hennepvezels. ”De olieprijs stijgt, waardoor het prijsverschil tussen natuurlijke vezels en kunstvezels kleiner wordt”, lichtte bedrijfsleider Mark Reinders onlangs toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.