Home

Achtergrond 325 x bekeken

Staking FloraHolland opgeschort

Een aangekondigde werkonderbreking bij bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer is voorlopig van de baan.

Vakbonden en de directie van FloraHolland wisten op de valreep een principeakkoord over een nieuwe cao te sluiten, meldden de bonden in de nacht van donderdag op vrijdag.

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond tonen zich enthousiast over een nieuw cao-bod van FloraHolland, maar moeten het nog wel aan hun leden voorleggen. ,,Alle verslechteringsvoorstellen zijn van tafel en werknemers krijgen 2 procent loonsverhoging over anderhalf jaar'', stelde FNV-bestuurder Gerard Roest. De bonden eisten aanvankelijk een loonsverhoging van 3,75 procent over een periode van 27 maanden.

Ook een vakbondsactie in Naaldwijk is voorlopig in de ijskast gezet. "Al staan we er wel voor de deur om het akkoord aan onze leden uit te leggen", aldus Roest.

Algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland is blij dat de acties van de baan zijn. "Hierdoor ondervinden aanvoerders, klanten en vervoerders geen overlast. Dit doet recht aan de economisch slechte en onzekere tijden in de sierteeltsector.''

Lees ook: Vakbonden handhaven ultimatum FloraHolland

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.