Home

Achtergrond 928 x bekeken 15 reacties

Staatsbosbeheer doet aangifte tegen aannemers

Staatsbosbeheer heeft vandaag bij de Algemene Inspectiedienst (AID) aangifte gedaan tegen twee aannemers die afgelopen weekeinde op 20 hectare weidevogelgebied D'n Opstap bij Haghorst (Noord-Brabant) nesten en eieren van weidevogels hebben vernield.

De aannemers voerden ruilverkavelingwerkzaamheden uit. Staatsbosbeheer gaat uit van een bewuste actie en eist dat de werkzaamheden worden stilgelegd.

De aannemers maakten bij hun werk tegen een afgelopen vrijdag gemaakte afspraak in gebruik van de methode weidesleep, waarbij elke vierkante centimeter van het grasland wordt geveegd. Hieerdoor werd het land vernield en vertrokken de vogels, zegt districtshoofd Gerard Jonkman van Staatsbosbeheer.

Met de opdrachtgever van de ruilverkaveling, de Dienst Landelijk Gebied, en de aannemers had Staatsbosbeheer afgesproken de weidevogelgebieden vanwege het broedseizoen met rust te laten. Volgens Staatsbosbeheer hebben de aannemers op eigen houtje gehandeld. Jonkman: "Er is jarenlang gewerkt aan nieuwe natuur in dit gebied. In een dag zijn oude natuurwaarden weggevaagd.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zie

 • no-profile-image

  gert

  Laat de AID ook even in de Oostvaarderplassen kijken naar de hongerige paarden,koeien en herten, vorige week waren ze wel in Giethoorn bij een paardehandelaar

 • no-profile-image

  truus

  En voor JOOST,
  Blijkbaar leef jij op kosten van de hard werkende belasting betalende boer.
  Want jij zit overdag op de pc dus werken doe je blijkbaar niet.

 • no-profile-image

  truus

  Maar ik neem het die zogenaamde joost wel zeer kwalijk wat hij zegt over boeren.
  Wij treiteren geen enkele koe .
  Wij gaan zeer zorgvuldig met ons vee om .
  Dan ben ik dus volgens jou een redneck en kom uit het stenen tijdperk.
  sneu hoor heel sneu.
  Zeker lid van dat terroristen clubje van marianne

 • no-profile-image

  gert

  Staatsbosbeheer en NM verwoesten veel leefgebieden van vogels door zgn. nieuwe natuur aan te leggen op landbouwgrond,door verruiging,verschraling en verwildering vertrekken de weidevogels

 • no-profile-image

  joost

  Uit de reacties kun je dus duidelijk zien dat de boer het spoor volledig bijster is.
  De boer heeft blijkbaar niets meer met natuur, want ze begrijpen er helemaal niets meer van, maar wat wil je de boer komt bijna niet meer buiten, zit de hele dag in zijn propvolle schuren dieren te treiteren en s,avonds achter zijn computer.

 • no-profile-image

  truus

  Het is heel simpel,
  sbb verbied jacht op vossen.
  jagers mogen alleen met veel moeite over open velden jagen.
  Zo weet sbb dat de vossen populatie veel te groot wordt en dat overal de nesten en andere diersoorten uitgeroeid worden door de vossen .
  maar sbb verklaard dan overal dat dat door de boeren komt met hun machines.
  Op die manier kunnen ze de boeren steeds meer beperkingen opleggen en uiteindelijk is het de bedoeling van sbb dat de boeren niks meer mogen en er wel mee stoppen of weggaan .
  dan kan sbb hun grond weer opkopen en nog meer uitbreiden .
  boeren zouden collectief tegen sbb in moeten gaan .
  Dat is de enigste manier om sbb tegen te houden met hun smerige praktijken

 • no-profile-image

  Leen

  Natuur en SBBnatuur zijn toch twee wezenlijk verschillende zaken. In nederland is géén natuur. SBB verwart dierenleed met natuur.

 • no-profile-image

  bert

  Ze willen natuur, ze krijgen ruim 700 hectare,laten honderde dieren verhongeren want dat is de natuur en hebben commentaar als de 700 hectare nieuwe natuur wordt aangelegd !!! Goed bezig Staadsbosbeheer

 • no-profile-image

  truus

  redneck??? stenen tijdperk ???

 • no-profile-image

  kani Baal

  Zeg Redneck Truus. Veel mensen werken thuis op de PC of op het werk.....maar ik neem het je niet kwalijk hoor...in het steentijdperk hadden ze nog geen compuus.

 • no-profile-image

  scheerhoeve@solcon.nl

  staatsbosbeheer doet aangifte bij AID !wat een idiooten laten ze de loosdrechtse plassen maar gaan contorleren ,moet je kijken wat daar gebeurt en dat mag zeker wel!!!!!!

 • no-profile-image

  ijzersterk

  arme vogeltjes, nestje maken en dan komt er zo'n aannemer die met heel grote machines alle nesten kapot maakt. waarna alle vogeltjes weer wegvliegen naar het zuiden waar ze in frankrijk bij bosjes worden neergeschoten. ehu ehu

  nee staatsbosbeheer, jullie hebben nu gewoon een heel grote schade post, doordat er geen nestje op jullie grond wordt gevonden. wordt een aannemer in de schoenen geschoven, krijgen jullie nog meer geld uit schade fonds zodat jullie nog meer vogelsoorten kunnen helpen bij uitsterven.

  er is geen vogel die nog in staat is om een nestje uit te broeden. zorg eerst dat er wat minder vijanden komen, buizerd valk, kraaien, vossen. ten tweede, ga in een lijn met agrarisch ondernemer staan. die kunnen geen kilo mest kwijt bij jullie gebieden omdat jullie alle beheer willen houden voor subsidie. er is gewoon weg te wijnig voedsel voor de weidevogel beschikbaar. en laat het overgebleven bodem leven daarna ook nog eens niet verzuipen. laatst zag ik trouwens ook een koe op een nest springen, wel 6 keer achter elkaar.

  sukkels staatsbosbeheer, leer eerst eens wat natuur inhoud. zorg dan met goed natuurbeheer voor een goed evenwicht, stel goede boswachters in, een goede jager die weet wat een populatie doet in plaats een prins die alles raakt wat hem aanstaat.

  gert goede link over oostvaarder plassen. jager had veel leed kunnen voorkomen. het paste gewoon niet in budget van staatsbosbeheer om die beestjes te voeren, of te bejagen. nee, staatsbos wil herten, runderen en paarden in natuur zien, worden in grote getallen uitgezet, sterven van de honger waarna er over 5 jaar de hele staatsbos siclus weer kan herhalen.

  staatsbos is een groot bedrijf wat op subsidie van de staat leeft. staat niet in voor natuur, maar voor hun eigen bedrijfs resultaat. met dubbele punt

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Welk voordeel had deze aannemer om dit te doen.Hij had duidelijke instructies.....beetje heel erg vreemd.

 • no-profile-image

  truus

  Net met staatsbos gebeld en ze duidelijk vertelt dat op mijn erf mijn kippen en katten uitgemoord worden door de vossen en dat ze per direct daar wat tegen moeten gaan ondernemen(afschieten)
  En gevraagd of ik ook de aid kan bellen om een klacht in te dienen tegen sbb.
  Wegens het vermoorden van mijn dieren en of ik ook alle kosten betaald ga krijgen van hun .
  laat sbb maar eerst wat aan de vossen populatie gaan doen , als dat zou gebeuren dan is de vogel stand zo weer op pijl.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.