Home

Achtergrond

Speciale keuringen voor narcis en Fritillaria

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur heeft weer twee speciale keuringen op het programma staan.

Maandag 19 april wordt zowel de speciale keuring voor narcissen, als voor Fritillaria gehouden in de keuringszaal in het CNB gebouw aan de Heereweg in Lisse.

De narcissen worden gekeurd door de KAVB Narcissencommissie en de inzendingen Fritillaria door de subcommissie voor Bijzondere Bolgewassen van de Commissie voor de Nomenclatuur. Bij alle prijsvragen dienen de bloemen van tentoonstellingskwaliteit te zijn. Bij geregistreerde cultivars wordt het Internationale Cultivar Register geraadpleegd om te zien aan welke prijsvraag een cultivar kan meedoen. In geval van twijfel over de indeling beslist de keuringscommissie.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.