Home

Achtergrond

Spanning loopt op in centrum Bangkok

De spanning in het centrum van Bangkok is vrijdag om te snijden.

Honderden leden van de oproerpolitie stelden zich in de vroege ochtend in het zakencentrum van Bangkok op voor een barricade die eerder werd opgericht door antiregeringsbetogers. De demonstranten kregen te horen dat ze de stapel banden, bewapend met scherpe bamboestokken, moesten weghalen.

Tv-stations lieten beelden zien van betogers in rode t-shirts, die brandstof over de barricade verspreidden. Uiteindelijk trok de politie zich weer terug, waarna de spanning verminderde. Hoe lang dat duurt is echter de vraag. Het Thaise leger heeft de antiregeringsdemonstranten donderdag gewaarschuwd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er hardhandig wordt ingegrepen.

In het zakendistrict Silom kwam donderdag zeker een persoon om het leven door granaatexplosies. Ruim zeventig mensen raakten gewond, nadat vijf granaten waren afgevuurd op een menigte demonstranten die hun steun betuigden aan de regering.

Volgens de autoriteiten waren de in rode kleding gehulde betogers verantwoordelijk voor het geweld. Leiders van de protestbeweging ontkennen echter iedere betrokkenheid bij de granaatexplosies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.