Home

Achtergrond 262 x bekeken

Sortiment Fritilaria is veelzijdig

Het sortiment Fritillaria omvat veel soorten en cultivars.

Maandag werden veel soorten ingebracht en deze zijn nog de gehele week in de keuringszaal te bezichtigen. Zoals de serie waarmee Jaap Leenen naar de keuring kwam, namens de combinatie De Keizerskroon/W.F. Leenen. Cultivars waar muziek in zit en de namen van de diverse cultivars wijzen op hetzelfde. Zoals de mooi rode Fritillaria 'Bach' en de lichtere F. 'Mahler', alsmede de goudgele F. 'Tsjaikovski'.

De forse stelen en goede bloemen zijn ontsproten aan bollen van zift 16 -18 en behoorlijk resistent tegen fusarium. Prachtig is ook de inzending Fritillaria van Kwekerij De Schüllhorn met onder andere F. pinardii, F. aurera Robust form, een forse F. michailovskii, de witte F. bucharia en gele F. amana. Dix Export zette een potje met de leuk bloeiende witte Sanguinaria cadensis 'Multiplex' op de keuringstafel .

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.