Home

Achtergrond 249 x bekeken

Slachtoffer Bolderkar-zaak krijgt geld

Een vrouw die ruim twintig jaar geleden als peuter uit huis werd geplaatst naar aanleiding van de geruchtmakende Bolkerkar-affaire, heeft een schadevergoeding gekregen.

Haar advocaat Dirk Vermaat zei dit gisteren. In totaal veertien kinderen die naar het medisch kinderdagverblijf De Bolderkar in Vlaardingen gingen, werden eind jaren tachtig uit huis gehaald. Medewerkers beschuldigden op grond van een omstreden methode met poppen hun ouders van incest. Geen van de ouders werd veroordeeld.

De Bolderkar bestaat niet meer. De nu 26-jarige Elise Watts heeft de zaak geschikt met de 'opvolger' van De Bolderkar. Dat is zorginstelling TriviumLindenhof. Over de hoogte van het bedrag doet Vermaat geen medededeling. Het betreft volgens hem ,,een naar Nederlandse maatstaven passende vergoeding''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.