Home

Achtergrond 177 x bekeken

'Scholen moeten beter ventileren'

Scholen moeten beter ventileren. Dat concludeert de Gezondheidsraad in een rapport dat vandaag is gepresenteerd.

In de winter zijn klaslokalen vaak bedompt en in de zomer is het er vaak veel te warm. De raad vindt dat de overheid betere eisen moet stellen aan de bouw van scholen zodat de kwaliteit van de lucht er standaard wordt verbeterd. Ook moeten er richtlijnen komen voor de schoonmaak van klaslokalen.

De aanbevelingen gelden vooral voor het basisonderwijs, maar in principe voor alle scholen. Volgens de Gezondheidsraad is er weinig wetenschappelijke studie gedaan naar de kwaliteit van lucht in klaslokalen. Het adviesorgaan van de regering vindt dat er in elk geval onderzoek moet komen naar de gevolgen voor kinderen met astma, leerproblemen en chronische hoofdpijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.