Home

Achtergrond 184 x bekeken

Schiphol grotendeels uitgestorven

Luchthaven Schiphol is vanochtend grotendeels uitgestorven.

Alleen bij de gesloten ticketoffice-balie van KLM en Air France staan mensen. Zij hebben bagage bij zich, dus zijn van plan om te reizen.

Volgens KLM-medewerkers gaat het om passagiers van wie de tickets donderdag zijn omgeboekt naar vluchten op vanochtend. Zij worden weer naar huis gestuurd of terug naar een hotel. Ze krijgen koffie aangeboden.

Niet alleen bij de KLM-balie staan mensen, ook bij andere balies staan passagiers, maar minder. Af en toe druppelen reizigers binnen met bagage. Zij weten niet dat er voorlopig niet wordt gevlogen.

Op het scherm met vertrekkende vluchten staan een paar vluchten aangekondigd van EasyJet zonder de melding 'geannuleerd'. Volgens het schema zouden vluchten vertrekken naar Genève, Basel, Milaan, Londen en Madrid. Maar EasyJet vliegt niet, aldus medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. De vertrekinformatie wordt aangepast.

Op aankomstborden staan enkele tientallen verwachte landingen, maar de meeste zijn geannuleerd. Geen enkel vliegtuig is tot nu geland. Ook in de aankomsthallen is het erg rustig. Bij het NS-loket internationale treinreizen staat wel een hele lange rij met reizigers die met de trein naar het buitenland willen. Koffietentjes op de luchthaven doen goede zaken.

In de vertrekhal sliepen her en der mensen. Zij lagen op blauwe dekentjes die zijn uitgedeeld. Taxichauffeurs hebben niet veel te doen.

Ongeveer 2000 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op Schiphol. In het gebied achter de douane sliep het merendeel van hen op veldbedden. De nacht is rustig verlopen, aldus een woordvoerder van Schiphol vanochtend.

Rond acht uur kregen de passagiers een ontbijtje aangeboden van de luchthaven. Het grootste deel van de logés is inmiddels ontwaakt en in afwachting van nieuws over hun doorreis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.