Home

Achtergrond 222 x bekeken

Schade verladers loopt op tot 160 miljoen

Verladersorganisatie EVO raamt de schade die grote Nederlandse verladers hebben opgelopen als gevolg van de aswolk op bijna 160 miljoen euro.

Dat zei luchtvrachtdeskundige Joost van Doesburg van de EVO vrijdag. "De eerste dag was het ergst'', aldus Van Doesburg. Die dag alleen al liep de schade op tot zo'n 50 miljoen euro doordat spullen niet door de lucht vervoerd konden worden. Op de vier dagen erna beliep de schade ongeveer 20 miljoen euro per dag.

"Daarna liep het snel af, maar door de opgelopen achterstanden duurt het tot twee weken voordat alles weg is, wat weer zorgt voor extra schade.'' Die schade raamt de EVO op rond de 2 miljoen euro per dag. Wat het totaal op bijna 160 miljoen euro brengt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.