Home

Achtergrond

Same Deutz-Fahr: aantal orders 12 procent gestegen

Same Deutz-Fahr (SDF) zegt dat de order-inname het afgelopen kwartaal 12 procent is gestegen.

In maart draaide de Italiaanse machinebouwer naar eigen zeggen voor het eerst in lange tijd bovendien economisch break-even. Over heel 2010 verwacht Deutz-Fahr meer machines te verkopen en herstel van de omzet.

In 2009 daalde de omzet van SDF nog met 28,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst voor belasting daalde van 54 miljoen tot 6,5 miljoen euro. De daling is onder controle, aldus SDF, mede omdat kosten van materialen zijn gedaald. SDF groeide in de vijf jaar voorafgaand aan 2009 consistent, en het bedrijf put hoop uit groei van het marktaandeel.

In West-Europa steeg het marktaandeel 0,5 procentpunt tot 13,2 procent. In Oost-Europa steeg het markt aandeel met 0,7 procentpunt tot 11,3 procent. SDF bouwt de trekkermerken SAME, Deutz-Fahr, Lamborghini en Hurlimann, en daarnaast combines onder de merknamen Deutz-Fahr en Duro Dakovic.

De verkoop van trekkers aan landen buiten Europa zette eveneens, zij het in een trager tempo dan voorheen, door. In India is het Deutz-Fahr merk gelanceerd en ook in onder meer Egypte Venezuela, Marokko, Tunesië en Angola zijn machines verkocht.

SDF nam vorig jaar een groot belang in Deutz AG, een wereldwijd opererende fabrikant van dieselmotoren. Na een slecht jaar kan Deutz AG een groeimotor zijn voor SDF, denkt de firma, en helpen een positief resultaat te boeken. Ook verwacht SDF dat de vraag naar losse onderdelen aantrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.