Home

Achtergrond

SGP: onbegrijpelijk

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) vindt het onbegrijpelijk dat de Hoge Raad vrijdag oordeelde dat de partij vrouwen niet anders mag behandelen dan mannen.

Dat schrijft de SGP vrijdag in een eerste reactie op haar website. Later vrijdag wil de SGP een persconferentie beleggen over de kwestie. "De SGP vindt het onbegrijpelijk dat de Hoge Raad tot een andere afweging is gekomen van de grondrechten die in het geding zijn dan de Raad van State'', valt te lezen.

"Dit rechtscollege heeft in december 2007 aangegeven dat de SGP ten volle een beroep kan doen op de godsdienstvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging.'' Op de website staat verder dat de SGP "met teleurstelling kennis heeft genomen'' van de uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.