Home

Achtergrond

Ruim 81.000 oude auto's gesloopt

Ruim 81.000 oude auto's zijn sinds mei vorig jaar ingeruild voor een minder vervuilend exemplaar.

Via de sloopregeling van het ministerie van VROM leverden oude vervuilende auto's geld op bij het inruilen. De regeling sloot vanmiddag om 17.00 uur.

Volgens het ministerie is meer dan 90 procent van de ingeleverde voertuigen 15 jaar of ouder. Ruim 29 procent van de teruggekochte auto's is nieuw aangeschaft. Er werd opvallend vaak overgestapt van bedrijfswagen naar personenauto en van voertuigen met een dieselmotor naar voertuigen zonder dieselaandrijving, zo bleek uit de woensdag gepubliceerde cijfers.

Ruim 85 procent van het gewicht van iedere ingeruilde sloopauto is gerecycled. Op het totaal ter sloop aangeboden wagens is dat onder meer 50 miljoen kilo metaal, 2,4 miljoen kilo banden en 14 tankauto's oude olie.

De autobranche en de overheid stelden 80 miljoen euro beschikbaar voor de sloopregeling. Een oude auto leverde bij inruil maximaal 1000 euro op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.