Home

Achtergrond 168 x bekeken

Rozen duurder door vliegverbod

De aanvoer bloemen uit het buitenland op veiling FloraHolland lag vandaag ongeveer 15 tot 20 procent lager.

Dat is het effect van het stilgelegde vliegverkeer. De effecten op de prijsvorming blijven vooralsnog beperkt, meldt een woordvoerder. Echter voor de aanvoer en prijsvorming bij grootbloemige rozen ligt de situatie anders. Door fors minder aanvoer steeg de prijs van rozen iets. Tekorten zijn er voor rozen, gips en zomerbloemen.

De vooruitzichten voor dinsdag zijn minder goed. Naar verwachting heeft FloraHolland morgen minder aanvoer uit het buitenland dan vandaag. FloraHolland verwacht dat de inkoop zich zal gaan verleggen naar andere producten.

Van de totale aanvoer van FloraHolland komt normaal gesproken een kwart uit het buitenland. De aanvoer is maandag nog redelijk op peil gebleven omdat de veiling op maandag traditioneel veel aanvoer heeft uit Nederland. Bovendien leidt het mooie warme weer tot meer productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.