Home

Achtergrond 160 x bekeken

Rouvoet stoort zich aan frietgeur op scholen

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) vindt het onbegrijpelijk dat er nog scholen zijn die "blijkbaar lucratieve contracten met cola-, sinas- en frietleverancier belangrijker dan de gezondheid van de leerlingen'' vinden.

De demissionair bewindsman zei dat maandag tijdens een symposium waar de stimuleringsprijs voor De Gezonde Schoolkantine werd uitgereikt. "Tot mijn verbazing, tot mijn teleurstelling, bezoek ik soms scholen waar de frietgeur mij al in de hal tegemoetkomt'', aldus Rouvoet. Hij stelde dat de regering op basis van een motie van Tweede Kamerlid Kees Vendrik van GroenLinks werkt aan beleid om ervoor te zorgen dat in 2015 elke middelbare school een gezonde kantine heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.