Home

Achtergrond 157 x bekeken

Rouvoet keert als leider terug in Kamer

Politiek leider André Rouvoet van de ChristenUnie keert na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni als fractievoorzitter van zijn partij terug in de Tweede Kamer.

Dat heeft de demissionaire minister vandaag aangekondigd op een congres van zijn partij in Lunteren. De ChristenUnie vindt volgens hem dat de politiek leider in de Tweede Kamer thuishoort. Ruim drie jaar geleden had de partij goede redenen om een andere keuze te maken. Rouvoet werd destijds minister en vicepremier toen zijn partij in het kabinet kwam. "Maar de komende vier jaar zit deze jongen als fractievoorzitter in de Kamer'', zei hij in een toespraak nadat het partijcongres hem definitief had gekozen tot aanvoerder van de kandidatenlijst voor de verkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.