Home

Achtergrond 224 x bekeken

Risicoinventarisatie kleine bedrijven vereenvoudigd

Werkgevers met maximaal 25 werknemers kunnen met ingang van 2011 afzien van een deskundige bij het opstellen en evalueren van risico’s in hun bedrijf.

Zij moeten dan wel gebruikmaken van een erkend systeem voor Risicoinventarisatie en Evaluatie (RIE) van de branche. Ook moeten werknemers voortaan de RIE hun bedrijf kunnen inzien. De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken), dat nu voor advies naar de Raad van State is gestuurd. Werkgevers zijn bij wet verplicht over een RIE te beschikken. Toetsing door een extern deskundige was al niet nodig, als een standaardmodel voor de RIE is opgenomen in de CAO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.