Home

Achtergrond 245 x bekeken

Refresco maakt weer winst

Frisdrankenfabrikant Refresco behaalde vorig jaar een nettowinst van 7,7 miljoen euro.

Dat is een verbetering met 20 miljoen euro vergeleken met 2008, toen de onderneming uit Dordrecht een verlies van 13,8 miljoen euro in de boeken schreef. Refresco, onder meer bekend van de vruchtenlimonade Wicky, maakte de jaarresultaten woensdag bekend.

De netto omzet van het drankenconcern bleef stabiel op 1,14 miljard euro, maar het volume in liters steeg met 8 procent. Het bedrijfsresultaat voor belastingen en afschrijvingen was 9 procent hoger op ruim 119 miljoen euro.

De sterke autonome groei in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen, een sterke focus op kostenbesparingen en de overname van Schiffers Foods in Nederland droegen bij aan de betere resultaten.

In maart maakte de onderneming bekend een kapitaalinjectie van 84 miljoen euro te krijgen van durfkapitalist 3i. De investeringsmaatschappij krijgt daarvoor een minderheidsbelang van 20 procent van de aandelen. De transactie stelt de Nederlandse fabrikant van vruchtensappen en frisdranken in staat verder te groeien en op de Europese markten uit te breiden door middel van acquisities.

Sinds de oprichting in 2000 is het bedrijf gegroeid naar negentien fabrieken in Europa met meer dan 2200 werknemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.