Home

Achtergrond

Recordaantal klachten over vliegbasis Volkel

Vliegbasis Volkel heeft vorig jaar een recordaantal klachten ontvangen over geluidshinder en andere overlast.

De belangrijkste oorzaak zijn de Luchtmachtdagen die in juni in Volkel werden gehouden. Een woordvoerder van de basis heeft dit donderdag gezegd.

De luchtmacht telde vorig jaar 381 klachten van omwonenden. In 2008 waren dat er 223 en in andere jaren dat de vliegbasis de Luchtmachtdagen organiseerde, lag het totale aantal klachten op respectievelijk 363 (2005) en 371 (2007).

De Luchtmachtdagen veroorzaakten op twee dagen een oploop. In totaal kwamen 220.000 belangstellenden naar het Brabantse dorp. Uit de omgeving kwamen bijna honderd klachten over onder meer laagvliegen, geluidshinder, stank en parkeeroverlast. Veel boeren lieten Defensie weten dat ze hun vee niet rustig konden houden.

In augustus was het aantal klachten hoger dan normaal door twee weken vliegoefeningen voor Afghanistan, terwijl veel mensen in hun vakantie buiten van het warme weer genoten. De woordvoerder constateert dat het aantal klachten buiten de pieken om redelijk stabiel is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.