Home

Achtergrond 207 x bekeken 1 reactie

Rabotopman: huizenmarkt kan weer inzakken

Bestuursvoorzitter Piet Moerland van Rabobank vreest dat de Nederlandse woningmarkt weer zal inzakken als de politiek plannen voor beperking van de hypotheekrenteaftrek doorzet.

In een interview met persbureau Reuters waarschuwde hij daar onlangs voor.

"Laten we nu geen terugslag creëren. De huizenmarkt is geleidelijk aan het opkrabbelen. Dat proces moeten we niet verstoren met maatregelen. Dit is niet het moment'', zei Moerland. De Nederlandse woningmarkt lijkt, na een periode van gematigde prijsdalingen, enigszins tot rust gekomen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stegen de prijzen in de eerste maanden van dit jaar met 0,4 procent.

De voorman van de grootste hypotheekverstrekker van Nederland staat niet alleen met zijn waarschuwing. Vorige week zei NVM-voorzitter Ger Hukker al dat dit een heel slecht moment is voor discussie over de renteaftrek. Nout Wellink, de president van De Nederlandsche Bank, zei vorige maand dat tornen aan de aftrek schadelijk zou zijn voor de woningmarkt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Dit is niet het moment'', zei Moerland. Maar toen de huizen duur waren was het bij de bank ook niet het moment, wanneer dan wel?? In Duitsland zijn de huizen robuuster gebouwd, maar een stuk goedkoper. Het zou bij uitstek de VVD sieren en stemmen opleveren als zij in dit geval de hand in eigen boezem zouden steken. Iedere regering wil toch dat het volk in mooie betaalbare woningen huist? Dan ga je dat toch niet kunstmatig duur maken om banken, ja dié banken een veer in de kont te steken? goede huizen, mooi en niet duur, lage huisvestingskosten, lage schulden, daar voorkom je crisissen mee

Of registreer je om te kunnen reageren.