Home

Achtergrond 216 x bekeken 2 reacties

PvdA wil EU-landbouwbeleid beëindigen

De Partij van de Arbeid wil het "achterhaalde landbouwbeleid" van de EU beëindigen. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat vanmiddag in Amsterdam is gepresenteerd.

De PvdA wil de begroting van de EU verlagen. Dat dwingt Europa scherpere prioriteiten te stellen, waaronder het afschaffen van het landbouwbeleid. Meer geld wil de PvdA uitgeven aan innovatie-, energie- en klimaatbeleid, minder naar structuur- en landbouwfondsen.

De sociaal-democraten willen de "genereuze" opkoopregelingen laten plaatsmaken voor Europees beleid dat is gericht op versterking van het platteland. Dat zou goed zijn voor het landschap, de ecologie en biodiversiteit en het zou verstoring van internationale handel in landbouwproducten voorkomen. Exportsubsidies voor de landbouw moeten verdwijnen, de Europese markt moet zich verder openstellen voor producten uit de minst ontwikkelde landen en dumpingpraktijken moeten we uitbannen.

In het verkiezingsprogramma van de PvdA staat dat de Europese boeren hard nodig zijn, maar op een andere manier.

Lees ook: PvdA: veehouderij sneller verduurzamen

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend Otten

  De dump van de overproductie op de wereldmarkt is de doodsteek voor de boeren in de ontwikkelingslanden. Dat blokkeert de ontwikkeling van de welvaart in deze landen.Import van uit deze landen naar de EU gaat echter ten koste van het welzijn van de eigen bevolking. Als een land zijn eigen voeding kan verbouwen levert dat een fundament voor een betere economie.
  Voeding is geen exportproduct.
  Bij hoge wereldmarktprijzen leiden de inwoners van ontwikkelingslanden honger. Bij lage prijzen worden hun eigen boeren kapot geconcurreerd.
  Voor de EU boeren is het ook beter dat ze niet meer produceren als de eigen inwoners consumeren.

 • no-profile-image

  markt -werking

  Arend . het is vechten tegen de bierkaai ,hoewel je gelijk hebt. Voeding zou geen exportproduct moeten zijn , net zoals de naar de markt gebrachte gezondheidszorg waarin uw zorgverzekeraars de macht heeft en de prijzen naar believen kan opdrijven. Nu al ruim zichtbaar. Te danken aan voormalige kabinet JPB en voormalig min Hoogervorst. 83% van de mensen wees de marktwerking in de gezondheidzorg af. Nu vult dit zelfde heerschap zijn zakken bij het ATM (Autoriteit , financiële. Markt). met andere woorden alles wat uit handen wordt gegeven op de markt zonder goed werkend controle apparaat gaat vroeg of laat mis.

Of registreer je om te kunnen reageren.